Ja varför liggande gravstenar? Varför uppmanar vi egentligen folk till att välja den sortens gravsten? Ja det är en fråga vi ofta får. Och det är dessutom en fråga vi har väldigt bra svar på.

Vi har jobbat i anläggnings branschen i snart 25 år, och många av dom åren har vi tillbringat mycket tid åt att renovera gravstenar bland annat. En stående gravsten idag har ett antal krav för att få stå upp. Stenen ska tåla ett sidotryck på 35kg, för att den annars utgör en säkerhetsrisk för folk som vistas på kyrkogårdarna. Dessutom ska dubbarna vara rostfria. Förut fanns det inga krav, utan då stod stenarna bara på backen och man förlitade sig på deras vikt i sig. Det var heller inga hemska olyckor på kyrkogårdarna på den tiden, i alla fall inte i omfattande mängd. Men tiden går och kanske spenderar vi mer tid på kyrkogårdarna idag än vad vi gjorde förut? Ja det vet inte vi, men vad vi vet är att det skett incidenter, och faktiskt dödsfall olyckligtvis. Stående stenar används fortfarande, och vi arbetar med att åtgärda dom stenarna som inte tål ett 35kg sidotryck. Och många uppfattar den åtgärden som en väldigt dyr åtgärd.

Däremot en liggande gravsten, som bara ligger på marken utgör en mycket mindre risk för personer runt omkring. Den kräver inga åtgärder, vilket gör att det blir mycket billigare monterings och underhålls kostnader för er som kund. Dessutom är liggande gravstenar en mycket billigare gravsten överlag, och vi vill understryka det att det ska inte vara dyrt att ta farväl av en nära vän. Så vi på ÖSA Granitbutiken, har därför väldigt konkurrens kraftiga priser.

Hör gärna av er om ni har några frågor!

Ring eller maila oss!

Ni når oss på: 070 69 49 660
osa.ab@telia.com