Om oss

Vårt företag

Österbybruk Sten & Anläggning AB är en entreprenör och leverantör som utför allt inom stensättning, som t ex smågatsten, storgatsten, granitmurar, granittrappor och plattsättning för utomhusmiljöer samt utbildar stenläggare.

Några av våra arbeten är stensättningarna utanför Alfred Nobels museum i Vinterviken, östra portarna vid Stockholms Stadion, Lejonbacken vid slottet i Stockholm samt ett stort antal privata anläggningar.

Sedan 1997 har vi god kontakt med Kina och då i form av granitimport. Det har gått sakta men säkert och har utvecklats till goda relationer och förstklassiga produkter.Besök i Kina inför import av gatsten och andra markstensprodukter

Vi kan nu erbjuda granitskulpturer i tio färgstarka granitarter.

Vi har också bedrivit stensättarutbildningar med mycket gott resultat. Där har vi plockat upp ett gammalt lärlingsyrke, fast i modern tappning, med stor vikt på friskvård och modern arkitektur. Till våra utbildningar tar vi emot deltagare från hela Sverige.

2000 gratulerades vi till utmärkelsen Årets Företagare i Östhammars kommun utav Mona Sahlin.År 2000 hade vi den stora äran att få ta emot utmärkelsen Årets Företagare i Östhammars Kommun. I samband med utmärkelsen fick vi besök av Mona Sahlin, Biträdande näringsminister.

Stensättarutbildning fortlöper, veckovis och varje år, från och med v. 4 i Österbybruk (4 mil norr om Uppsala). Pris för en veckas utbildning är 12.500 kronor (ex moms).

 

 

Org.nr: 556487-6315

Företaget innehar F-skattebevis.

Välkommen till oss!
Mikael Lundqvist
VD och Ägare

Mailadress: info@osasgranitbutik.se samt osa.ab@telia.com

Kontor: 0295-21655 Mob:070-694 96 60